Alegria

by el Diluvi

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
L'alegria? L'alegria és la vida, l’olor de les fabriques de cartró. Les coquetes amb mel són alegria, el moment en què et fiques al llit, escoltar una cançó que no esperaves, el bitllet oblidat a la butxaca d’un pantaló. Alegria és veure com l’homenet vermell del semàfor passa a verd i ell(a) avança des de l’altre costat del carrer. L’alegria és Violeta! Alegria és la música, l’abraçada necessària i ferma d’un amic! Conduir de nit, sense son. Alegria és recordar la iaia fent-me pa torrat amb oli i el primer mosset de la tomaca amb un pessic de sal. És allò que fa el món millor. Està clar que l’alegria és menjar. L’alegria? L’alegria és la vida.
2.
Alegria 02:26
Tinc una alegria sense fronteres, una alegria plana, sense normes. Tinc una alegria de camins oberts, una alegria de color verd. D’una esperança que no s’ha acabat, d’una esperança... Queda esperança quan vaig avançant, queda esperança i... No cal plorar, són camins d’amor i llibertat. No cal plorar, són camins de lluita i llibertat. Una alegria de camins per fer una alegria salvatge i ardent. Una alegria que crema com el foc, una alegria de color groc. D’una energia que no s’ha acabat, d’una energia... Queda energia quan vaig avançant, queda energia i... No cal plorar, són camins d’amor i llibertat. No cal plorar, són camins de lluita i llibertat.
3.
Seràs aquella que vas voler ser, seràs la tres voltes rebel, seràs un puny alçat al vent i tu, sols tu, faràs vibrar cinc continents. Emancipada de qualsevol dolor, vas eixir amb l’alegria de qui no té por, de qui sap que el demà, de qui sap que el demà serà millor. Seràs aquella que vas voler ser, seràs la tres voltes rebel, seràs un puny alçat al vent i tu, sols tu, faràs vibrar cinc continents. Alliberada a qualsevol espai, no deixaràs que ningú t’ature mai, seràs l’estel que guiarà, seràs l’estel que guiarà la llibertat. Seràs aquella que vas voler ser, seràs la tres voltes rebel, seràs un puny alçat al vent i tu, sols tu, faràs vibrar cinc continents. Ets la forta tempesta d’abril, un oasi amarg per als teus enemics, eres la forta tempesta d’abril, el sol que esclata les flors, un oasi amarg per als teus enemics, l’espurna que brilla a la nit. Seràs aquella que vas voler ser, seràs la tres voltes rebel, seràs un puny alçat al vent i tu, sols tu, faràs vibrar cinc continents.
4.
L'escletxa 03:45
Hem vist allò que no es pot vore, hem pogut passar a l’altre costat, hem deixat de banda els prejudicis, oblidant tot el que ens han imposat. Sense marcar el rumb hem despertat enmig d’un viatge que havíem somiat i l’únic que ens cal és ser al teu costat. Amb cada cop l’escletxa es fa més gran, som la pluja que bada les ciutats, i a poc a poc junts ho podrem tot, som les ones trencant l’horitzó. Hem vist allò que no es pot vore, hem passat pels llocs més extravagants, sense marcar el rumb anem surant per les rambles més seques fins al cim més alt i l’únic que ens cal és seguir somiant. Amb cada cop l’escletxa es fa més gran, som la pluja que bada les ciutats, i a poc a poc junts ho podrem tot, som les ones trencant l’horitzó.
5.
T'he vist nàixer amb llum càlida i amb la son d'estar despert, deixant-me l'amargor i la boca seca amb l'arena del teu desert. Fer un cafè al balcó mirant la plaça i els transeünts del mercat central, gaudint del matí de la vila amb el teu somriure i guirigall. Et vaig conèixer passejant pels carrers blancs de Sant Roc, respirant tots junts la brisa dolça pintada per les flors dels balcons. Parlant d'història, parlant amb els vells arbres que et donen l'encant, allà on crema el sol cap al migdia, pels vells carrers d'Alacant. Matí de mar i més mar, vent i més vent enramat, Alacant, bandera clara foradada, d'una alegre i viva sal, Alacant de peix, horitzó de punys invictes, Alacant de fermesa, bandera clara de la llibertat. Anant de banda a banda de la costa, amb un lent caminar, t'he gaudit amb alegria, oasi de palmeres abraçant la mar. M'has donat frescor a la vesprada, quan ella m'estava esperant, compartint el sabor d'una cervesa, amb les fosques nits d'Alacant. Matí de mar i més mar (...) He recolzat el cap, sense manies, al caliu tou dels seus pits. T'hem escoltat trista queixar-te d'aquelles bombes, d'aquells crits. He recorregut sense pressa el camí del seu ventre al seus turmells. T'hem pujat per les muralles fins al més alt dels teus castells. M'he notat l'arrapada esgarrifada de les ungles del seu goig. T'hem sentit plorar el maig del 38 amb els carrers pintats de roig. He escoltat la veu suau del plaer amb el seu crit ple d'espant i el vol del Savoia embrutant el clar cel d'Alacant. Matí de mar i més mar (...)
6.
Un altre dia 04:57
No penseu que açò és el final, som una veu, tot un eixam. I si penseu que açò és el final, agafarem les nostres mans ben fort, sempre avant! Un altre dia trobant cares llargues, sentiments de fatiga. Un altre dia, camine entre sospirs, és la meua rutina. Passen els dies a ritme prosaic, vaig caminant d'esquena. Passen els dies i jo caic i el món gira i avança. No penseu que açò és el final (…) Un altre dia em sent diferent, un brunzit m'espavila. Un altre dia m'obri la ment de la nit al dia. Passen els dies i ara somric tot canta i m'encisa. Passen els dies mostrant-me un mosaic d'amor i esperança. No penseu que açò és el final, som una veu, tot un eixam. I si penseu que açò és el final, agafarem les nostres mans ben fort, ben fort! Un altre dia donant-me amargor, donant-me alegria, llevant-me les penes amb la companyia que em dona l’amor i és la vida. No penseu que açò és el final (…)

about

Aquest àlbum ha estat enregistrat al Sótano Estudios de Castalla
Per David Rosell
credits
released April 14, 2015

Totes les cançons i lletres són originals de, el Diluvi.

Pots descarregar el disc gratuïtament posant 0 euros, al preu.
Això no lleva que vulgues pagar per ell.

Gràcies

credits

released April 15, 2015

license

tags

about

Música de Telers Valencian Community, Spain

Segell discogràfic que neix de la bonica experiència que va suposar el CD recopilatori per a Enderrock i posterior espectacle audiovisual al 2011. Artistes de diferents estils però amb molts punts en comú, sobretot, la seua procedència, de la ciutat d'Alcoi i de les comarques interiors del País Valencià, i una particular manera d'entendre la música i el món que ens envolta. ... more

contact / help

Contact Música de Telers

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Alegria, you may also like: